Bihun yang sedia dihidangkan....
Bawang merah
Bawang putih (banyak sikit)
Udang/Ayam/Daging
Cili blender
Sawi
Taugeh
Kucai (jika nak)
Tauhu/Fishball/Fishcake (digoreng)
Garam, gula, kicap
Cara-cara
- Tumis bawang merah, bawang putih
- Masukkan cili blen, Udang/Ayam/Daging
- Bila dah masak, masukkan tauhu/fishball/fishcake
- Masukkan sawi dan kacau sekejap. Masukkan bihun, garam, gula, kicap
- Gaul rata dan biarkan bihun masak. Bubuh air jika bihun masih keras
- Bila masak, masukkan taugeh dan kucai
- Tunggu kejap jangan sampai taugeh layu
- Taburkan dengan daun bawang dan bawang goreng
Selamat mencuba, resepi mak(tok)
No comments:
Post a Comment